ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Kedves Szülők!
 
A Dévény Anna Alapítvány 2019-ben kezdeményezte az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a gyermekek rehabilitációs kezelésre történő beutalása szabályainak megváltoztatását.
 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dévény Anna Alapítvány kezdeményezésére módosításra kerültek a gyermekek gyógytornára történő beutalásának szabályai. 2021. február 15-étől kezdődően a 0–3 év közötti gyermeket habilitációs kezelésre a háziorvos, házi gyermekorvos is beutalhatja.
 
2021. február 15-étől így a DSGM-kezelésekre a háziorvos, illetve házi gyermekorvos is adhat beutalót.
 
Üdvözlettel,
 
Dévény Anna Alapítvány

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Az állapotfelméréshez minden esetben BEUTALÓ (háziorvos házi gyermekorvos vagy neurológus szakorvos/ortopéd szakorvos/ rehabilitációs szakorvos) szükséges!

A Dévény-módszerrel végzett kezeléseket  minden esetben megelőzi egy DSGM-szakgyógytornászi vizsgálat. A vizsgálat a DSGM speciális tünettanának felhasználásával történik.

A vizsgálat kiterjed:
- az idő előtt, vagy nehezen született un. „rizikó babák” vizsgálatára
- a korai időszakban a későbbi mozgásproblémák lehetőségére utaló un. „gyanújelek” felismerésére
- a kifejezett tartási és mozgásproblémák tüneteinek észlelésére

Az Alapítvány hetente két alkalommal tart vizsgálatot, amelyre bárki behozhatja gyermekét, ha saját maga úgy érzi, hogy csecsemője rizikós, vagy gyanújeleket észlel rajta. Ugyancsak elvégzi a vizsgálatot az Alapítvány, ha a védőnő, a gyermekorvos illetve más szakorvos ezt ajánlja számára.

ÁLLAPOTFELMÉRÉS DÍJA

A felmérő vizsgálat beutalóval érkező és kezelésre szoruló gyermekek esetében díjtalan.

Amennyiben beutalóval érkeznek, de kezelés nem szükséges a gyermeknek, úgy kérjük Önöket, lehetőségükhöz mérten támogassák Alapítványunkat, hogy minél több gyermeknek tudjunk segíteni.

Ha nem rendelkeznek beutalóval a felmérő vizsgálat díja 10.000.-Ft.

JELENTKEZÉS ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE

Kérjük, jelentkezését a deveny@deveny.hu e-mail címre küldje meg a gyermek nevének, születési idejének és a szülő telefonos elérhetőségének feltüntetésével.